Om Nicholas

I över tio år har jag varit engagerad i Nynäshamns lokalpolitik. Att kämpa för att få in även unga människors perspektiv i debatten har blivit min grej. Det jag gör. 11,3% av Nynäshamns befolkning är födda på 90-talet men jag är den enda 90-talisten i hela kommunfullmäktige. Inget annat parti har någon som är född senare än 80-talet på valbar plats på sina valsedlar så det ser ut som jag blir den enda även efter valet den 9 september.

 

Jag tror att politiken blir bäst när politikerna är blandade. Både unga och gamla. Både Nynäshamnsbor och Ösmobor och Sorundabor. Både män och kvinnor. Idag är jag ordförande för kommunfullmäktige, kommunens riksdag. Medelåldern på de andra med den posten i Stockholms län är 67 år så visst behövs det fler unga!

Att ta sig in på bostadsmarknaden eller arbetsmarknaden är inte samma sak som det var för 20, 30 eller ännu fler år sedan. Åldern påverkar ofta hur beroende man är av kollektivtrafiken. Frågorna där det behövs unga politiker som för in ungas perspektiv är många.

Jag jobbar för en politik som förenklar människors vardag och ger dem möjlighet att bestämma mer över sina egna liv. Oavsett om man ska lämna in en blankett hos kommunen eller söka vård inom landstinget ska det vara lätt att få kontakt. TIll exempel med digitala tjänster så att man kan sitta hemma i soffan. Det behövs bostäder av många storlekar och för alla åldrar. Och så måste vi se till att det går snabbt att pendla in till Stockholm.

Sedan snabbtågen infördes i höstas har restiden mellanstationerna i Nynäshamn och Stockholm kortats med elva minuter. För den som pendlar blir det 1 timme och 50 minuter mindre på ett tåg varje vecka. På ett år blir det över 95 timmar som man kan välja att göra något annat med. Socialdemokraterna har kallat förändringen för ett fiasko men Liberalerna Nynäshamn vill att vardagen ska fungera även långt från innerstan och tar därför strid för att bevara snabbtågen.

Jag finns på plats 3 på kommunvalsedeln (vit) och plats 2 på landstingsvalsedeln (blå) för Liberalerna och hoppas att du kan tänka dig att rösta på mig!