Mikael Persson (L), vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, har på söndagen utmanat Johan Augustsson (S), ordförande i samma nämnd, på debattduell om framtidens skola i Nynäshamn. Duellen föreslås genomföras veckan före valdagen.

– Jag tror att många, inte minst lärare, elever och föräldrar, är nyfikna på hur våra respektive partier vill utveckla skolan i Nynäshamn. Vi företräder båda partier som nationellt har stort förtroende i skolfrågor men med ganska olika fokus i skolpolitiken, säger Mikael Persson (L), vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Liberalerna har tidigare deklarerat att de i första hand vill bilda en ny Alliansmajoritet i Nynäshamn efter valet. I andra hand ett breddat Alliansstyre eller en helt ny ledningskonstellation.

– Jag hoppas att Johan Augustsson kan ta sig tid och prioritera en debattduell med mig. Jag har sagt att jag är flexibel när det gäller tid och plats. Det här är så pass viktiga frågor för kommunens utveckling, inte minst när vi nu står inför en ny tid med nya krav och möjligheter, säger Mikael Persson.

Så snart det finns en överenskommelse om tid och plats för debattduellen så kommer detta att offentliggöras.

Kontakt:
Mikael Persson (L), vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, 070-272 00 87