Kommunfullmäktiges ordförande i Nynäshamn, Nicholas Nikander (L), har ikväll nominerats av Liberalerna Huddinge att efterträda Malin Danielsson som samhällsbyggnadskommunalråd i Huddinge kommun där han de senaste fem åren arbetat med dessa frågor som politisk sekreterare för Liberalerna i Huddinge. Malin Danielsson efterträdde Maria Arnholm som riksdagsledamot den 1 februari.

De senaste fem åren har jag fördelat min vakna tid ungefär 50/50 mellan Huddinge och Nynäshamn och numera har jag två hemkommuner kan man säga. Det är fantastiskt på många sätt men när jag fick frågan om att efterträda Malin så ledde det såklart till viss beslutsångest. Samtidigt är detta en fantastisk möjlighet som jag inte kan tacka nej till, Huddinge är länets näst största kommun och har därför stor påverkan på hela Södertörn, Nynäshamn inräknat, och jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till fler bostäder och arbetsplatser söder om stan, säger Nicholas Nikander.

Nicholas Nikander lämnar sin plats som ledamot och ordförande i Nynäshamns kommunfullmäktige från och med den 16:e mars. Sammanträdet den 12:e mars blir hans sista.

För det här gången i alla fall. Det är inte omöjligt att jag återvänder någon gång för att jag trivs verkligen jättebra här. Men räknar man med min tid i ungdomsfullmäktige har jag haft förtroendeuppdrag i Nynäshamn i över 12 år nu, jag tror att det är bra för både mig och för kommunen med lite variation. Dessutom lämnar jag inte Nynäshamnspolitiken helt och hållet eftersom jag även fortsatt kommer att representera valkretsen Huddinge/Haninge/Nynäshamn i regionfullmäktige.”

Nikander efterträds som ledamot i kommunfullmäktige av Sophia Stureson som idag är förste ersättare. Vem som tar över posten som ordförande är inte klart utan en process för detta påbörjas nu i Alliansen och kommunfullmäktige.

Det är klart att vi tycker att det är synd att Nicholas slutar, men vi är såklart superglada för hans skull och tycker att det är självklart att han ska ta denna möjlighet. Vi har en kompetent grupp förtroendevalda och medlemmar i både Liberalerna och Alliansen så jag vet att vi kommer att bemanna de platser som behövs med duktiga personer, säger Daniel Adborn, Liberalerna Nynäshamns gruppledare.