Se alla

Mikael Persson blir nytt Liberalt kommunalråd

Fredag 16 oktober 2020

Liberalerna nominerar Mikael Persson till nytt kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen från den 1 januari. Han är i dag vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

– Jag tror att det finns en stark längtan bland Nynäshamnarna att vi politiker ska sluta motarbeta varandra och gemensamt lösa de problem som människor ser i sin vardag. En bra idé är en bra idé, oavsett vem som kommer med den. Min inställning är därför att lyssna på alla konstruktiva krafter innan beslut fattas, säger Mikael Persson.

Mikael Persson gick med i Liberalerna 1994 och har sedan dess haft förtroendeuppdrag i Linköping, Lund och Nynäshamn. Han har också arbetat som politiskt sakkunnig åt Liberalernas riksdagsgrupp och tidigare EU-minister Cecilia Malmström. Han är utbildad gymnasielärare men har sedan 2010 arbetat som seniorkonsult på pr-byrån Westander.

– Jag är oerhört tacksam och stolt över nomineringen! Jag ser fram emot att tillsammans med Allianskollegorna och alla andra konstruktiva krafter jobba för ett Nynäshamn där fler känner frihet och möjlighet att leva sitt liv fullt ut, säger Mikael Persson.

Mikael Persson efterträder Daniel Adborn som vid årsskiftet lämnar Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige efter 10 år som kommunalråd.

Kontakt

Mikael Persson, 070-272 00 87, mikael.persson@nynashamn.se
Bo Persson, ordförande för Liberalerna i Nynäshamn, 070-228 19 46, bo.persson@nynashamn.se